Uutiset

Europortsin uusi STS-nosturi saapui Raumalle

14.03.2018
Euroports Finlandin mittavin investointi, uusi satamakonttinosturi saapui Rauman satamaan tiistai-iltana 13.3.2018. Uusi STS-nosturi on huomattavasti suurempi kuin aikaisemmat ja mahdollistaa entistä suurempien, postpanamax-luokan alusten tehokkaan operoinnin.
Liebherrin tehtaalla Irlannissa valmistettu STS-nosturi on massiivinen kokonaisuus. Sen suurin korkeus on yli 70 metriä ja ulottuvuus on laiturin reunasta 50 metriä. Nosturin käytettävyydessä on huomioitu Europortsin työntekijöiden palaute suunnitteluvaiheessa.
”Tavoitteemme on palvella kaikkia nykyisiä ja uusia asiakkaita kattavasti ja joustavasti. Uuden nosturimme ansiosta pystymme vastaamaan asiakkaidemme haasteisiin entistä paremmin, turvallisemmin ja tehokkaammin,” sanoo tuotantojohtaja Juha Rehmonen.
Uusi nosturi otetaan käyttöön pystytyksen ja testausten jälkeen toukokuun lopulla.
”Seitsemän miljoonan investointimme uuteen satamanosturiin tehtiin juuri oikeaan aikaan. Konttiliikenteen kasvu oli viime vuonna lähes kymmenen prosenttia, ja talouden näkymät ovat hyvät”, iloitsee Euroports Finlandin toimitusjohtaja Timo Lehtinen.
Euroports Rauman historian suurin investointi täydentää Rauman Sataman ja Liikenneviraston tekemät mittavat investoinnit, joita ovat väylän syventäminen 12 metriin, konttilaiturin pidentäminen yli 500 metriin sekä kontti- ja varastokenttien laajentaminen.
Lisätiedot:
Timo Lehtinen, toimitusjohtaja, Euroports Finland Oy, puh. 040 6624 496
Juha Rehmonen, tuotantojohtaja, Euroports Rauma Oy, puh. 040 5883 035
Euroports Finland Oy
Euroports Rauma Oy
Hakunintie 23, PL 68
26101 Rauma
Pääportti/Palvelukeskus (ent. Liikenteenohjauspiste)
Hakunintie 28
26100 Rauma
Euroports Pietarsaari Oy Ab
Alholmintie 80, PL 50
68600 Pietarsaari